PPoradnik urlopowicza
Jak zrobić chili z konopi - doskonałe danie na pocieszenie
18 lutego 2022
Czujesz się zimno? Potrzebujesz czegoś mocnego i smacznego? Gotować się kilka parujących miski chili, znaleźć kanapę i cieszyć.
Nic nie pobije miski pełne duszy rozgrzewające comfort food, gdy dni zaczynają się skracać i powietrze rośnie chłodniej. Chili z dodatkiem konopi jest idealną odpowiedzią na te szare chmury i mżawkowe noce. Dodaj dawkę oliwy z oliwek dla wzmocnienia i zatop się w przytulnym przepisie, który jest równie smaczny, jak tosty.
Chili z dodatkiem konopi
Chili Przepis Składniki:
- ½ filiżanki (1 laska) MagicalButter, plus 2 łyżki stołowe
- 1 funt chudej mielonej wołowiny
- 1 filiżanka mielonej kiełbasy
- Filiżanka gorącej wody
- 8 uncji pasty pomidorowej
- 8 uncji sosu pomidorowego
- 1 cebula, posiekana
- ⅔ filiżanki chili w proszku
- ½ filiżanki średniej salsy
- ¼ filiżanki czosnku, pokrojonego w kostkę
- 2 łyżki stołowe ostrej czerwonej papryki
- 1 łyżka kminku
- 1 łyżeczka papryki
Chili gotowanie instrukcje:
W dużym garnku na średnim ogniu rozpuść 2 łyżki stołowe MagicalButter. Następnie dodaj cebulę i czosnek, dobrze wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez około 10 minut. Wmieszaj mieloną wołowinę i kiełbasę. Delikatnie siekaj i mieszaj ciągle podczas gotowania, aż mięso się zrumieni. Dodaj wszystkie przyprawy, koncentrat pomidorowy, salsę i gorącą wodę. Następnie wymieszać. Następnie dodaj ½ filiżanki (laskę) MagicalButter. Doprowadzić do wrzenia. Na koniec gotuj przez 45 minut, często mieszając.
Podawaj i ciesz się swoim Chili z serem cheddar, na hot-dogach, lub prosto z garnka ze świeżym chlebem. Zakończ posiłek kilkoma bułeczkami cynamonowymi z konopiami indyjskimi.
Przepis można znaleźć tutaj.
0
0
głosowanie
Artykuł Ocena
Komentarze